· 

Inspiratiebron

Deze tas heb ik ontworpen voor de taswedstrijd van Hester van Eeghen. De tas is geselecteerd en mocht mee in de expositie in Amersfoort en Amsterdam. Gewonnen heb ik niet in de zin van de eerste, tweede of derde prijs maar ik vond het al heel mooi dat dit ontwerp al werd geselecteerd als een van de 9 beste ontwerpen.

De tas is geïnspireerd op werk van mijn vader Kees van de Vosse (  Amsterdam 1922-1998 Maastricht).

Ik vond van de hand van mijn vader (via internet) een zilveren schaal bij een antiquair in Amsterdam. De schaal heeft hij in 1958 gemaakt in de tijd dat hij edelsmid was en vnl. kerkelijke kunst ontwierp en verkocht.

De schaal heb ik teruggekocht en is dus weer in de familie. Ik vond de vorm heel intrigerend om te gebruiken voor een nieuw ontwerp.

Ter verduidelijking: de schaal heb ik gespiegeld en beide beelden samengevoegd tot een geheel. De vorm heb ik vereenvoudigd met boven en onder een rechte lijn en aan de zijkanten een ronde lijn. 

Zo is deze tas uiteindelijk ontstaan met daarbij de opdracht voor de wedstrijd om met veel kleuren een tas te ontwerpen. De wedstrijd heette dan ook 'Catchy colours on the catwalk.'

Mijn vader heeft veel later zich ontwikkeld als beeldend kunstenaar in metaal en kinetische objecten. Hij haalde zijn inspiratie uit Bauhaus en de Stijl. Zijn beelden werden kinetisch aangedreven door motoren. Techniek en kunst. Het is een prachtige combinatie.

Hierdoor geïnspireerd en zeker als Cesar therapeute ( bewegingstherapeut zeg maar ) ben ik de tas door gaan ontwikkelen in een ontwerp waarbij de tas verschillende vormen kan aannemen en waarbij verschillende kleuren dit versterken.

De tas heeft hierdoor zeker 10 mogelijkheden om te kunnen dragen. Het leek mij op de catwalk wel  handig om hier gebruik van te kunnen maken. Verschillende modellen met verschillende modeontwerpen en daarbij horende kleuren en vormen van een tas.

Maar goed, geen prijs maar wel eervol in de selectie mee mogen doen en geëxposeerd worden in Amersfoort en Amsterdam En daardoor: nog meer motivatie om door te gaan!

Mocht je interesse hebben een tas als deze, misschien met andere kleuren? Mail via het contactformulier en: 'Let's create together '!