Zwaartedekens, heavy blankets.
Zwaartedekens, heavy blankets.

Waarom zwaartedekens?

Een zwaartedeken is een hulpmiddel om te ontspannen en beter te slapen .Een zwaartedeken  geeft diepe druk waardoor het werkt als een omarming of vertrouwd vasthouden en geeft veiligheid, geborgenheid en ontspanning. Hiermee wordt een belangrijke voorwaarde  bereikt om goed te kunnen slapen. Zwaartedekens worden veel gebruikt bij stress, ADHD en autisme. De zwaartedeken wordt ontraden bij long- en ademhalingsklachten; hartproblemen en/ of problemen met de bloedsomloop. Ook bij koorts en verhoging wordt het gebruik ontraden.

De dekens zijn gevuld met polypropuleen granulaat en kunnen daardoor ook gewassen worden in de machine. Omdat machines vaak niet meer dan 7 kg wasgoed kunnen verwerken beveel ik bij grotere en zwaardere maten aan deze in twee delen aan te schaffen. De delen zijn met elkaar te verbinden door drukknopen ( durable dots ) die ik ook voor de tassen gebruik. Dit betekent dat ze dus ook sterk genoeg zijn.Ik maak ze dan in een ' hapbare' afmeting voor de wasmachine. Hier vind je meer informatie : https://www.consumentenbond.nl/wasmachine/capaciteit-toerental-energieverbruik#no1

Ik maak het liefst gebruik van stevige,duurzame stoffen. Mijn voorkeur gaat uit naar 70-100% ( bio ) katoen en in het bijzonder de stevigere cretonne of canvas.Deze stof is ademend en neemt vocht op. Ze kan 60 graden gewassen worden waardoor schimmels,mijten en andere organismen gedood worden.Wel zo hygiënisch!

Maar mocht er een andere wens zijn kunnen we samen kijken welke keus verantwoord is.

Om te zorgen dat de zwaartedeken niet meer gaat krimpen als u ze gaat wassen heb ik ze voor het maken eerst op 60 graden gewassen. De maat zal dus nagenoeg hetzelfde blijven.

 

 

 

 

 

 

De zwaartedeken kan in een 1 persoonsdekbedhoes. Een enkele deken van 140 x 100 is hier 100 cm over. Dus of deze dubbelvouwen of met de naaimachine op maat maken. Een dekbedhoes is niet noodzakelijk. De zwaartedeken kan in de machine gewassen worden op max. 60 graden.

Een standaard dekbedhoes 1 persoons heeft een afmeting van 140x 200 tot 220 cm. 

 

 

 

Afwijkende maten zijn zeer zeker mogelijk! Algemeen advies hierbij: lengte persoon is lengtemaat zwaartedeken. Gewicht 10  % van eigen lichaamsgewicht. Maar afwijken ervan is mogelijk. Voor afwijkende maten zal ik een prijsopgave maken.

Prijswijzigingen voorbehouden.

Verzenden via PostNL: prijzen: 0-10 kg € 6,50   10-30 kg € 12,71

 

December 2019. Made by Faitpourvous onder merknaam Delzoras.